Kjo kështjellë është shpallur kështjella e dytë më e bukur në Evropë. Kështjella mbresëlënëse e Krujës, e cila përcjell shumë tradita brez pas brezi është objekti kryesor turistik në qytetin e lashtë të Krujës në Shqipëri. Në Juglindje të Evropës, në qytetin e bukur të Krujës gjendet kështjella e cila u rezistoi tri rrethimeve tëRead More. RRETHIMET E KRUJËS Rrethime të ndërmarra tri herë nga ushtria turke, me qëllim që pas rënies së Krujës, qendër kryesore politike-ushtarake e luftës shqiptare, të pushtohej brenda një kohe të shkurtër e . Template:ShabllonQytetetesh Kruja është një qytet shqiptar dhe kryeqendër e rrethit po me të njejtin emër. Kruja ka banorë (vlerësim i përafert i vitit ). Ajo shtrihet 20 km ne veri te kryeqytetit shqiptar Tiranë. Contents[show] Pak histori Për herë të parë emri "Krujë" përmendet në. Keshtjella e krujes wikipedia shqipGërmimet arkeologjike të vitit dëshmojnë se kodra ka qenë e banuar që në shek e III p.e.r. ndërsa kalaja është ngritur në shek. V-VI e.r. Pranë saj është zbuluar një varrezë e madhe e kulturës arbërore. Përmendet me emrin e sotëm në shek e IX bashkë me qytetin e Vendndodhja: Krujë, Shqipëri. Kruja njihet si kryeqendra e rezistencës ndaj pushtuesve osmanë gjatë kohës që Skënderbeu udhëhiqte këtë rezistencë. Keshtjella e Krujes u rrethua 4 herë nga ushtria Osmane. Në rrethimin e katërt kështjella e Krujës ra në dorën e pushtuesit. Skenderbeu lindi ne Kruje Principata e KastriotitQarku: Qarku i Durrësit. RRETHIMET E KRUJËS Rrethime të ndërmarra tri herë nga ushtria turke, me qëllim që pas rënies së Krujës, qendër kryesore politike-ushtarake e luftës shqiptare, të pushtohej brenda një kohe të shkurtër e . Kruja eshte nje qytet qe ndodhet ne Shqiperine e mesme. Por nje nga bukurite e ketij qyteti eshte edhe kalaja e Krujes,e cila eshte ngritur ne shek.V-VI. Kjo eshte nje nga kalate me te njohura ne Shqiperi. Ajo eshte e ngritur ne nje koder shkembore. Brenda mureve te kalase gjenden ende disa shtepi te banuara,te cilat tregojne traditen e jeteses se ketij qyteti. Template:ShabllonQytetetesh Kruja është një qytet shqiptar dhe kryeqendër e rrethit po me të njejtin emër. Kruja ka banorë (vlerësim i përafert i vitit ). Ajo shtrihet 20 km ne veri te kryeqytetit shqiptar Tiranë. Contents[show] Pak histori Për herë të parë emri "Krujë" përmendet në.The Krujë castle (Albanian: Kalaja e Krujës) is a castle in the city of Krujë, Albania and the center of Skanderbeg's rebellion against the Ottoman Empire. Krujë is a town and a municipality in north central Albania. Located between Mount Krujë and Rreze malit ne Kalane e hotelprincipe.top . Mustafa Merlika-Kruja, a native of Krujë, who became the Prime Minister of the new regime ordered the. Skënderbeu i hoqi burrat e tjerë nga Kruja, ndërkaq që Mehmedi me Ballabanin Osmanët pastaj, nën Ballabanin, filluan të bombardojnë kështjellën, po pa rezultat. për ta motivuar të luftonte energjikisht për nënshtrimin e viseve shqiptare. Kalaja e Prezës është ndërtuar mbi një shkëmb i cili zgjatet duke u ulur në drejtim të veri-jugut. Prezë Castle, Albania jpg Në pjesën ku bën fjalë për ardhjen e ushtrisë turke dhe rrethimin e Krujës, ai përmend fushën e. Wikimedians of Albanian Language User Group Horizontal hotelprincipe.top Kalaja ne qytetin e Tiranës është një monument i trashëgimisë kulturore në rrethin bëhet rezidencë e sundimtarëve të rinj të saj ; Toptanëve të ardhur nga Kruja, të cilët. - if you are looking

keshtjella e krujes wikipedia shqip

Use keshtjella e krujes wikipedia shqip

and enjoy

see more capitanul claw fisierul meu descarca / Capitanul claw fisierul meu descarca / Capitanul Claw Fisierul Meu Descarca

5 Replies to “Keshtjella e krujes wikipedia shqip”

  1. In my opinion you are mistaken. I suggest it to discuss. Write to me in PM, we will communicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *